Je bent hier: Zien & Doen /  Musea

Musea in de Achterhoek

Een museumbezoek inspireert jong en oud. Leer meer over de cultuur en geschiedenis van de Achterhoek, luister naar boeiende verhalen, genieten van mooie kunstwerken en nog veel meer. In de Achterhoek vind je heel veel musea. Kom een dagje cultuursnuiven en proef de Achterhoekse Sfeer!

In elk dorp of stadje dat je bezoekt vind je er wel een. Een bijzonder museum dat je iets vertelt over de historie van het dorp. Over oude gewoontes en oude gebruiken bijvoorbeeld. Zo kun je kennis maken met hoe de mensen vroeger leefden op het platteland. Maar er zijn ook musea over historische gebeurtenissen zoals de Tachtigjarige Oorlog en de Stormramp in Borculo. En gezien onze ligging aan de Duitse grens is het niet vreemd dat er ook veel musea zijn over de Tweede Wereldoorlog, het verzet en het leven langs de grens.

Levendige cultuur en inspirerende kunst

De Achterhoek heeft veel te bieden op het gebied van kunst en cultuur. Van kastelen en landgoederen tot inspirerende musea en galeries. Kom genieten in de Achterhoek!

Bijzondere musea

Wat je ook tegenkomt zijn musea over bijzondere thema's zoals het Kristalmuseum, het Brandweermuseum, het Dickensmuseum en het Nederlands IJzermuseum. Maar ook over specifieke gerechten en dranken vind je hier musea. Wat dacht je van een bezoek aan het Mosterdmuseum in Doesburg of het Brouwerijmuseum waar je meer leert over de historie van het Grolschbier? Liefhebbers van kunst kunnen onder meer terecht in Zutphen bij het museum Henriette Polak en Villa Mondriaan in Winterswijk

    Verfijn resultaten wis alle

    Categorieën