Je bent hier: Seizoenen & Thema's /  Wild eten

Wild eten in de Achterhoek

Liefhebbers van lekker eten weten het allang: met een bezoekje aan de Achterhoek doe je je smaakpapillen een groot plezier. De Achterhoekse koks weten hoe ze de producten uit de streek het beste tot hun recht kunnen laten komen.

En vanaf half oktober tot eind januari heeft de Achterhoekse gastronomie weer talloze smakelijke en bijzondere wildgerechten op het menu. Vaak is dit wild afkomstig uit de eigen streek en dat proef je.

Volop keus

Wild eten is populairder dan ooit. Niet alleen in het restaurant, maar ook thuis wordt steeds vaker wild op tafel gezet. Dat heeft alles te maken met een (h)eerlijk stukje vlees.

Wild is nu een product dat juist liefhebbers van de eerlijke keuken aanspreekt. Als er één vleessoort is waar absoluut niet mee is geknoeid, dan is het wel wild. Ree, fazant, haas, duif, eend, hert of wild zwijn? Op de menukaarten van de Achterhoekse restaurants heb je volop keus. Meer over Wild eten in de Achterhoek vind je op www.wildetenindeachterhoek.nl

Restaurants

In de Achterhoek zijn tal van restaurants die tijdens het wildseizoen de gasten kennis laten maken met de traditie van de streek. 23 restaurants, verdeeld over de Achterhoek, en variërend van kleinschalige herbergen in dorpen tot te midden van boerderijen op het platteland. Maar er zijn ook statige bedrijven in de centra van de Achterhoekse stadjes.

Één ding hebben ze in ieder geval gemeen. Tijdens het wildseizoen zijn hier de heerlijkste wildgerechten verkrijgbaar en kunt u kiezen uit tal van (meerdaagse) wildarrangementen.

Magazine Wild Eten 2016-2017