Je bent hier: Seizoenen & Thema's /  Asperges eten

14 april t/m 24 juni

Asperges eten in de Achterhoek

Aspergeliefhebbers hebben er al naar uitgekeken: het is vanaf half april weer tijd om te genieten van de koningin van de groente! De Acherhoek is een van de belangrijkste aspergegebieden van ons land. Lange rijen aspergebedden sieren het Achterhoekse landschap. De koks weten wel raad met deze heerlijke voorjaarsgroente. Zij verrassen je graag met hun culinaire creaties. Optimaal genieten van de asperge doe je dus tijdens een bezoek aan deze prachtige streek!

Een bezoek aan de Achterhoek

Tijdens het aspergeseizoen bevatten de menukaarten van de Achterhoekse restaurants tongstrelende gerechten. Naast asperges zijn er nog veel meer heerlijke streekproducten en -wijnen om van te genieten. Met een bezoek aan de Achterhoek doe je je smaakpapillen in ieder geval een groot plezier. En de bekende Achterhoekse gastvrijheid maakt een avond asperges eten compleet. Kies een restaurant dat je aanspreekt ontdek de smaak van de Achterhoek! Kijk op www.aspergesetenindeachterhoek.nl voor aantrekkelijke arrangementen om volop te kunnen genieten van al het lekkers dat deze streek te bieden heeft!

Geniet van deze streek

De Achterhoekse zandgronden zijn zeer geschikt voor de aspergeteelt en dat proef je! De asperges zijn zeer smaakvol en van hoge kwaliteit. De telers uit deze streek zijn uiterst gastvrij en helpen je graag verder.
Kijk op www.aspergesetenindeachterhoek.nl en ontdek Achterhoekse aspergetelers en meer streekproducenten die de moeite waard zijn te bezoeken. De smaak van streekproducten is onovertroffen: je proeft de passie!
U vindt de deelnemende restaurants op www.aspergesetenindeachterhoek.nl

Magazine Asperges 2016