Je bent hier: Seizoenen & Thema's /  ACSI

Kampeergeluk in de Achterhoek

In de juli editie van het Freelife (ACSI) magazine heb je een artikel gelezen over kampeergeluk in de Achterhoek.

Speciaal voor jou als online bezoeker hebben we de inhoud, tips en aanbieding op deze pagina nog een keer gebundeld!

Camping Card Achterhoek

De Camping Card Achterhoek (CCA) is exclusief ontwikkeld door en voor de aangesloten campings. Op vertoon van deze kaart betaalt de kaarthouder/kampeerder een gereduceerd tarief. Dit tarief varieert: 13, 15, 17 of 19 euro per nacht.

Op de website is bij elk deelnemend kampeer­terrein aangegeven voor welk tarief u op vertoon van de Camping Card Achterhoek (CCA) kunt overnachten. Dit tarief hangt samen met de voorzieningen en faciliteiten op de desbetreffende camping.

De Hanzesteden van de Achterhoek

Zutphen en Doesburg zijn twee Achterhoekse Hanzesteden gelegen langs de prachtige IJssel. Elke Hanzestad heeft zijn eigen authentieke sfeer en charme! Kom shoppen in oude straatjes, cultuur snuiven tussen monumentale panden en een lekker hapje eten op één van de vele gezellige pleinen.

Een rijke historie

Ontstaan uit de samenwerking tussen een aantal Noordduitse kooplieden groeide het Hanzeverbond in de 14de en 15de eeuw uit tot een machtige economische factor. Het beschermen van de aangesloten handelslieden en het uitbreiden van de handel waren haar voornaamste doelen. Lijfsbehoud in de breedste zin van het woord stond voorop in deze handelsgemeenschap.

Lees meer

Eten & Drinken in de Achterhoek

Op culinair gebied heeft de Achterhoek veel te bieden. Zo staan het najaar en de winter in het teken van Wild eten in de Achterhoek. Menigeen brengt dan een bezoek aan de streek om in één van de geselecteerde restaurants te genieten van de speciale wildgerechten.
Maar ook in andere jaargetijden is er op culinair gebied genoeg te "beleven" in de Achterhoek. Zo staat het voorjaar in het teken van de asperges. Geteeld in eigen streek en met liefde bereidt in veel Achterhoekse restaurants.
Of wat te denken van de Achterhoekse wijnen. Met ca. 20 wijngaarden is de Achterhoek één van de grootste wijnregio's van Nederland. Jaarlijks worden vele tienduizenden liters rode, witte en rosé wijnen geproduceerd die goed hun weg naar de consument weten te vinden. En, ze worden met tal van onderscheidingen gewaardeerd.

Lees meer

Wandelgeluk in de Achterhoek

Vind het geluk in het maken van een heerlijke wandeltocht door de mooie Achterhoek. Over boeren erven, door pittoreske dorpen, langs statige herenhuizen en kastelen, klimmend over glooiende heuvels met mooie vergezichten; u zult versteld staan van het steeds maar variërende decor. De veelzijdigheid maakt de Achterhoek aantrekkelijk voor elk type wandelaar. De Achterhoek is gemakkelijk via een wandelkeuzesysteem van ruim 3.000 kilometer en met 150 startlocaties te bewandelen. Door het keuzepuntensysteem kun je de door jou gekozen routes gemakkelijk naar eigen keuze verder uitbreiden.
Wandelschoenen aan en genieten maar!

Ontdek jouw wandelgeluk

Fiets- & Wandelroutes in de Achterhoek

Fietsen of wandelen in de Achterhoek. Dat betekent: na elke bocht verrast worden door een prachtig vergezicht of een karakteristieke houtwal. Je gaat van bos naar weilanden en van pittoreske dorpen naar historische stadjes. Nergens anders is de afwisseling in landschap zo groot als hier. En met alle filmpjes, foto's en tips die je onderweg op je smartphone binnenkrijgt, wordt het alleen nog maar boeiender!

Als fietser word je in de Achterhoek echt in de watten gelegd. Zo is de regio aangesloten op het internationale netwerk van fietsknooppunten. Hou je meer van wandelen? Dan kun je vanaf gebruikmaken van een knooppuntennetwerk. Dankzij de overzichtelijke bebording stel je zelf heel eenvoudig je eigen route samen. De afstand bepaal je zelf!

Routes verkennen