Bronckhorst

Bronckhorst

VVV Bronckhorst - Serviceshop Vorden
Kerkstraat 1b
7251 BC  VORDEN
(0575) 55 32 22
Info@vvvbronckhorst.nl
www.vvvbronckhorst.nl


VVV Agentschap Zelhem
Geschenkenhuis 'Twinkeltje'
Stationsstraat 30
7021 CK Zelhem
(0575) 55 32 22
Info@vvvbronckhorst.nl
www.vvvbronckhorst.nl


VVV Agentschap Hengelo (Gld.)
Albert Heijn
Raadhuisstraat 36
7255 BN Hengelo (Gld.)
(0575) 55 32 22
Info@vvvbronckhorst.nl
www.vvvbronckhorst.nl

 

De naam van deze gemeente is afgeleid van het historische stadje Bronkhorst, onderdeel van de huidige gemeente. Bronkhorst is het kleinste stadje van Nederland en ligt aan de westzijde van de Achterhoek, vlakbij de rivier de IJssel. Toeristisch zeer interessant door de vele gerestaureerde boerderijen en de pittoreske sfeer. Andere bekende kernen binnen de gemeente zijn de dorpen Hengelo(G), Zelhem en Vorden.

Met name het dorp Vorden is nationaal bekend vanwege het grote aantal kastelen dat rond het dorp ligt. De bewegwijzerde Achtkastelenfietsroute is een geliefde fietstocht die jaarlijks door vele duizenden fietsers wordt gereden. Niet alleen op eigen gelegenheid, maar ook onder leiding van een VVV-gids (’s zomers op woensdagmiddag, aanmelden een dag tevoren bij VVV, tel. 0575-553222).

Het kenmerkende Achterhoekse coulisselandschap is hier te zien in optima forma. Bossen, afgewisseld met boomgroepen, her en der boerderijen en op tal van plekken eeuwenoude kastelen. Op veel boerderijen verwijzen de kleuren van de luiken nog steeds naar de wapenkleuren van het landgoed waartoe de boerderijen (oorspronkelijk) behoren.

Deel op:

Nieuwsbrief

Word Nieuwsbrief-abonnee en blijf op de hoogte van het laatste toeristische nieuws uit de Achterhoek!

E-mailadres: *

* = Verplicht

Geocaching
Gelderse Streken
Kampernel
© Achterhoek 2014