Berkelland

Berkelland

VVV Borculo
Hofstraat 5
7271 AP Borculo
T: 0545-271966
info@vvvborculo.nl
www.vvvborculo.nl

VVV Eibergen
Grotestraat 59
7151 BB Eibergen
T: 0545-471911
info@vvveibergen.nl
www.vvveibergen.nl

VVV Ruurlo
Kerkplein 18
7261 AZ Ruurlo
T: 0573-453926
info@vvvruurlo.nl
www.vvvruurlo.nl

VVV Neede
Oudestraat 52c
7161 DX Neede
T: 0545-292279
info@vvvneede.nl
www.vvvneede.nl

De gemeente Berkelland is ontstaan uit de voormalige gemeenten Ruurlo, Eibergen, Borculo en Neede en heeft ca. 45.000 inwoners. Daaronder vallen de kerkdorpen Geesteren, Gelselaar, Haarlo, Beltrum, Rekken, Rietmolen en Noordijk. Elk van de dorpen, kernen en buurtschappen hebben een eigen karakter en historie.

De natuur in en rondom Berkelland is prachtig. Het is een mooie landelijke omgeving waar de rivieren de Berkel en de Slinge samen met vele beken doorheen stromen. Aan de rivier de Berkel vindt men nog op twee plaatsen watermolens terug, dat zijn de watermolen in Borculo en de Mallumse molen in Eibergen. Beiden zijn regelmatig in werking. Verder vindt men nog vier windmolens in Berkelland, om precies te zijn in Ruurlo Rekken, Neede en Geesteren. Voor fietsers en wandelaars is het een aantrekkelijk oord vanwege de steeds wisselende landschappen, het zogeheten coulissenlandschap. Bossen worden afgewisseld met mooie vergezichten waar de prachtige boerderijen, landhuizen, havezates en kastelen de blikvangers zijn. En natuurlijk loopt in de zomer het vee zoveel mogelijk buiten. 

Op het gebied van winkels kun je voor alles terecht. Bovendien is het parkeren in heel Berkelland gratis! De sfeer in de verschillende centra is gezellig en er worden in de zomermaanden regelmatig evenementen georganiseerd. Op de terrasjes is het dan goed toeven. Ook is er een gevarieerd aanbod aan restaurants waar je kunt genieten van heerlijke gerechten. Er is een groot aanbod aan overnachtingsmogelijkheden zoals campings, hotels, pensions, bed&breakfast en vakantiewoningen.

Deel op:

Nieuwsbrief

Word Nieuwsbrief-abonnee en blijf op de hoogte van het laatste toeristische nieuws uit de Achterhoek!

E-mailadres: *

* = Verplicht

Geocaching
Gelderse Streken
Kampernel
© Achterhoek 2014