Je bent hier: Routes /  Wijnroutes /  Wijnroute Oost Gelre

Wijnroute Oost Gelre

Bosrijk Coulisselandschap

Info route

Bij Groenlo is fel gestreden tijdens de 80-jarige oorlog. Het stadje werd in 1627 belegerd door de Spanjaarden. Voor de herovering van Groenlo legden de soldaten van het Staatse leger een ‘circumvallatielinie’ (of insluitingslinie) aan. De linie omsloot Groenlo volledig en was voor die tijd een technisch hoogstandje.

De kanonnen stonden op zogenaamde ‘schansen’; opgeworpen aarden wallen van soms wel 6 meter hoog. Na de belegering zijn de meeste schansen weer plat gegooid, om te voorkomen dat de vijand er gebruik van zou kunnen maken.

Nabij het Duitse Zwillbrock vind je het natuurgebied Zwillbrocker Venn. Dit gebied is gesitueerd rondom een groot meer, waarin verschillende soorten vogels broeden, waaronder flamingo’s. Het is de noordelijkste broedvogelkolonie van flamingo’s in Europa. Deze route gaat langs de oude vestingstad Groenlo en voert de grens over naar het Duitse plaatsje Zwillbrock. Door prachtig bosrijk gebied en het kenmerkende Achterhoekse coulisselandschap loopt de route via Lichtenvoorde weer terug.

Wijngaarden
Wijngaard Schepershof, Groenlo
Wijndomein Camping Erve Wisselink, Eibergen
Hof van Detharding, Harreveld (niet opengesteld voor publiek)

Startpunt
TOP Erve Kots, Eimersweg 4, Lievelde (nabij knooppunt 27)

Eigenschappen

Type Fietsroute | Knooppunten
Lengte 58 km
Duur 4 uur


Contact

Adres

Deze route op uw GPS

Download het GPX bestand van deze route voor uw GPS

Download route