Je bent hier: Routes /  Wijnroutes /  Wijnroute Keppel, Zelhem en Doetinchem

Wijnroute Keppel, Zelhem en Doetinchem

Kastelen en gastvrijheid

Info route

Laag Keppel is vooral bekend vanwege het mooi gelegen kasteel Keppel. Het kasteel heeft een fraai interieur en een 19e-eeuws park in landschapsstijl. Sinds 1500 is het kasteel in bezit van de familie Van Palland. Het kasteel is ook nu nog bewoond en is op afspraak te bezichtigen.

De stad Doetinchem heeft een lange historie. Al in de negende eeuw is er bebouwing geweest. Met zo’n 45.000 inwoners is Doetinchem de grootste stad van de Achterhoek en heeft het een belangrijke regionale centrumfunctie. In de stad vind je uitgebreide winkelmogelijkheden en er is een groot aanbod aan horecagelegenheden.

Ten oosten van Doetinchem ligt het prachtige landgoed de Slangenburg. Het bestaat uit een karakteristiek kasteel, bossen en een mooi park. Het kasteel, een schoolvoorbeeld van zeventiende-eeuwse bouwkunst in Nederland, doet nu dienst als gastenverblijf voor de Benedictijner monniken, die in de nabij gelegen Sint Willibrord abdij wonen. Het kasteel staat echter gastvrij open voor iedereen die verlangt naar rust, stilte, bezinning en goede zorg.

De route voert door de bossen via Keppel en Drempt en gaat vervolgens richting Zelhem. Daarna leidt de route door het bosgebied van de Slangenburg en het gelijknamige kasteel naar centrumstad Doetinchem. De route loopt hier een groot deel langs de oevers van de Oude IJssel.

Wijngaarden
Wijnboerderij ’t Heekenbroek, Drempt
Wijngaard Um d’n Olden Smid, Zelhem
Wijngaard Duetinghem 838, Doetinchem

Startpunt
TOP Laag-Keppel, Wehlsedijk 4, Laag-Keppel (knooppunt 30)

Eigenschappen

Type Fietsroute | Knooppunten
Lengte 55 km
Duur 3:40 uur


Contact

Adres
Wehlsedijk 4
6998 CA Laag-Keppel

Deze route op uw GPS

Download het GPX bestand van deze route voor uw GPS

Download route