Je bent hier: Routes /  Wijnroutes /  Wijnroute Bronckhorst & Zutphen

Wijnroute Bronckhorst & Zutphen

Hanzetijden en natuurschoon.

Info route

De gemeente Bronckhorst is goed bedeeld met natuurschoon: bossen, uitgestrekte weilandenen water wisselen elkaar af. De omgeving is rijk aan kastelen. De meeste zijn particulier bezit en niet toegankelijk voor het publiek.

Ook kruist de route een deel van Hanzestad Zutphen. Zutphen is een stad met ongeveer 35.000 inwoners en ligt aan de samenvloeiing van IJssel en Berkel.De stad kreeg aan het eind van de 12e eeuw stadsrechten. In de late middeleeuwen bracht de Hanze, een Europees handelsverbond van steden, Zutphen veel welvaart. Er verrezen kostbare koopmanshuizen en stadsmuren en -poorten werden voorzien van torens. Tegelijkertijd werden tal van kerken en kloosters gebouwd. De stad kreeg de bijnaam Zutphen Torenstad. Veel monumenten uit de Hanzetijd zijn bewaard gebleven.

Deze route voert grotendeels door de gemeente Bronckhorst en leidt onder andere door de kernen Hengelo, Wichmond en Vorden. Met een oppervlakte van ruim 28.000 ha is Bronckhorst één van de grootste plattelandsgemeenten van Nederland.

Wijngaarden
Wijngaarden De Fiere Wijnakker, Zutphen
Wijngoed Kranenburg, Vorden
Wijnhoeve Elanova, Vorden

Startpunt
TOP Hengelo, Bleekstraat 3, Hengelo (tussen knooppunten 54 en 55)

Eigenschappen

Type Fietsroute | Knooppunten
Lengte 52 km
Duur 3:30 uur


Contact

Adres