Je bent hier: Seizoenen & Thema's /  Berkelfestival

Berkelfestival; een dag vol Berkelplezier

Op 23 juli organiseren de Nederlandse en Duitse Berkelsteden een grensoverschrijdend evenement met als verbindende factor de Berkel.

Een leuk dagje uit voor de hele familie, dat biedt het Berkelfestival de komende zondag. Tijdens dit grensoverschrijdende evenement, in het Duits de Berkelaktionstag, nodigen activiteiten in alle Nederlandse en Duitse Berkelsteden uit in het teken van sport (actief), cultuur en natuur om  het Berkeldal te ontdekken en te beleven. De activiteiten zijn er voor jong en oud en variëren van zomptochten en kanovaren tot natuurwandelingen en muziekoptredens.

Zo zijn er enkele begeleide fietstochten langs de Berkel. Voor de deelnemers uit Nederland vertrekt om 8.20 uur een speciale fietsbus vanaf de parkeerplaats van het Spieker in Eibergen (Kerkstraat) naar het startpunt van de fietstochten in Stadtlohn. Het kost 5 euro (kosten ter plaatse betalen). Meldt u zich s.v.p. tijdig aan! ‘s Avonds worden fietsbussen vanuit Billerbeck via Coesfeld, Gescher, Stadtlohn, Vreden en terug naar Eibergen ingezet. Reserveren en informatie over de fietstochten via de site


https://www.berkeln.eu/veranstaltungen/anmeldung-zu-veranstaltungen/.  


Samenwerking Duitsland en Nederland
De Berkelaktionstag werd in 2015 in Duitsland voor het eerst georganiseerd om het Berkelgebied op de kaart te zetten bij bezoekers en toeristen. Deze derde editie zijn ook de Nederlandse Berkelsteden aangesloten bij het evenement. Betrokken organisaties zijn Achterhoek Toerisme, Zutphen Promotie, en gemeente Lochem. 

Klik hier onder voor een overzicht met alle activiteiten