Je bent hier: Achterhoek Blog

Meivakantie in de Achterhoek: Constantia tipt

Ik zal me eerst even voorstellen, voor als je me nog niet kent. Ik ben Constantia. Zoals je ziet ben ik een ooievaar en ik woon in de mooiste streek van Nederland, de Achterhoek. Ik ga vaak samen met mijn (adellijke) vrienden Lodewijk de vos, IJsbrand de ijsvogel, Aaltje de haas en Oehoe de uil op pad om de leukste kindvriendelijke plekjes van de Achterhoek te ontdekken.

Constantia

Gastblogger: Constantia

Ik ben gevraagd als gastblogger voor de Achterhoek en ik voel me zó vereerd. Ik snap eerlijk gezegd ook wel waarom ze mij gekozen hebben. Vanuit de lucht heb ik natuurlijk een uitstekend overzicht van wat er zich op de grond allemaal afspeelt. En verder heb ik natuurlijk flink wat reiservaring opgedaan in mijn leven, jaarlijks leg ik vele duizenden kilometers af en zie daardoor ontzettend veel van de wereld. Ik hou ervan om grote en verre reizen te maken, het liefst naar het zuiden. Maar ik kom wel altijd weer terug naar de Achterhoek, want hier voel ik me thuis.

Graag geef ik je in deze blog mijn persoonlijke tips over wat je tijdens de meivakantie in de Achterhoek met je kinderen kunt gaan ondernemen.

Kinderroute Belevingsweek
De spannendste kinderroutes beleef je met je smartphone tijdens de Kinderroute Belevingsweek. In de meivakantie staan acht digitale kinderroutes in de Achterhoek centraal. Rondom deze kinderroutes worden steeds leuke activiteiten georganiseerd.

  • 23 april: Wandel de nieuwe Strooptocht en volg een Masterclass Pannenkoekenbakken bij de Heikamp in Ruurlo
  • 24 april: Ga Over de Grens bij Dinxperlo en neem een kijkje bij een Nederlands-Duits politiebureau
  • 25 april: Leer alles over de Schat van de Ravenhorst bij Avonturenpark Sevink Molen in Winterswijk en bezoek de molen
  • 26 april: Fiets de route van Berend en het Onkruyt en wordt een echte ridder of hofdame
  • 27 april: Vind het Verloren Zwaard in Bredevoort en ontmoet Bregje van Lintelo.
  • 29 april: Volg de Koen Kampioen route en kijk naar een echte Pannakooi-demonstratie
  • 30 april: Ontmoet Harmen en Bregje bij Marveld Recreatie en fiets de spannende route Onder Vuur of leer over de natuur tijdens de route Rondom de Dikke Boom’ in Laren.

Kijk voor het volledige programma op www.kidsgeluk.nl/belevingsweek.

Beeld _Kinderroute Belevingsweek (1)   Cactusoase


Kunnen we buiten spelen?
In Nederland weet je het nooit, maar als het weer enigszins mee zit, ben je tijdens de vakantie natuurlijk het liefst buiten. Er zijn genoeg buitenactiviteiten om uit te kiezen. Wat dacht je van dolen in de Doolhof Ruurlo, waterfietsen bij Natuurpark de Leemputten in Groenlo of midgetgolfen bij Prinsen in Haarlo? En heb je wel eens een wandeling met een ezel gemaakt? Dat kan bij de Vetweide in Almen of de Edelingen in Zelhem. Een dagje speeltuin kan natuurlijk ook. Bij Erve Brooks in Gelselaar, Pannenkoekenhuys ’t Noorden in Aalten of Eetcafé de Veldhoek (Hengelo gld) bijvoorbeeld.

Gelukkig kun je je ook bij wat minder mooi weer uitstekend vermaken. Bezoek eens een kindervoorstelling in het charmante Kamertheater 

in Almen, ga naar de kinderfilm bij de Dru Cultuurfabriek in Ulft of bezoek het Kinderstadsmuseum in Doetinchem met persoonlijke verzamelingen 

van kinderen. Ook in de Cactusoase in Ruurlo kun je bij slecht weer prima terecht met op 23 april bovendien een fotoworkshop voor kinderen. En als ware speelparadijzen bieden Hof van Eckberge in Eibergen en Het Land van Jan Klaassen in Braamt uitgebreid speelplezier voor zowel binnen- als buiten voor een compleet dagje uit!

Hofvaneckberge1   Vetweide1

Ik hoop dat ik je wat inspiratie voor de meivakantie heb kunnen geven en wens je alvast veel kidsgeluk!

PS: Woon je niet in de Achterhoek, maar wil je al deze activiteiten wel graag meemaken, dan hebben we de leukste  kindvriendelijke slaapplekjes voor je verzameld.


Maak kennis met mijn vrienden:

Dierenvrienden

Van links naar rechts: Lodewijk de vos, Aaltje de haas, Ijsbrand de ijsvogel, Ohoe de uil en ik